Hvordan gjøre om et PDF-dokument til JPG-bilder

Rutiner og fremgangsmåter

Byggetegninger kommer ofte som PDF-filer med en etasje på hver side. For at Pyrodok skal kunne vise byggetegningene må slike PDF-filer konverteres til JPG-bilder, med én bildefil for hver etasje.

Fremgangsmåten er omtrentlig slik:

1. Lagre PDF-filen på lokal disk på vanlig vis; som regel betyr det å høyreklikke på vedlegget i eposten, og så velge “Lagre som”. Husk plassen der du lagrer filen; velg gjerne skrivebordet / desktop hvis mulig.
  2. Gå til en online PDF konverteringsside, som f.eks. https://pdf2jpg.net/

Hvis akkurat denne tjenesten ikke lenger fungerer, bruk da gjerne Google for å finne en nettside som gjør noe lignende; stegene 3-5 kan være annerledes i såfall.
  3. Klikk ‘Choose a PDF file’, og velg PDF-filen du lagret. I eksemplet her heter filen 14265-102 Rev 1.pdf:
  4. Klikk på ‘Convert PDF to JPG’-knappen og vent til nettsiden har lastet opp og konvertert filene. Deretter vises følgende:
  5. Høyreklikk på lenken “download your pictures as a ZIP file”.
  6. Åpne Windows Utforsker / Explorer og gå til nedlastningsfolderen.
  7. Finn ZIP-filen som ble lastet ned i listen og høyreklikk på den velg.

Trykk på ‘Pakke ut alle’ / ‘Extract All..’-knappen.
    Følgende vindu vises:

Trykk på Enter eller klikk på ‘Pakke ut’ / ‘Extract’-knappen.
  8. En folder er nå tilgjengelig med samme navn som ZIP-filen; i eksemplet heter folderen ‘14265-102 Rev 1’.
    Dobbelklikk på folderen for å se filene.
  9. Husk å slette den opprinnelige PDF-filen samt ZIP-filen, da disse ikke trenges lenger.