Avinstallering av Pyrodok appen

Rutiner og fremgangsmåter

Pyrodok-appen er en såkallt PWA: Progressive Web Application.
Appen fungerer for både Android og siste iOS versjon.

Den avinstalleres slik:

1. Start Chrome.
  2. Få fram Chrome-menyet.
  3. Velg “Settings”.
  4. Velg “Site settings”.
  5. Velg “All sites”.
  6. Finn fram til “app.pdok.no” og klikk på den.
  7. Klikk på “Clear & reset”-knappen og bekreft.
  8. Finn fram til “https://app.pdok.no” og klikk på den.
  9. Klikk på “Clear & reset”-knappen og bekreft.
  10. Finn Pyrodok-ikonet på forsiden av nettbrett/mobil, og trykk & hold til det vises et lite popup-meny; klikk på “Remove”.
  11. Finn Pyrodok-ikonet i applikasjonslisten, og trykk & hold til det vises et lite popup-meny; klikk på “Uninstall” og bekreft.

Appen er nå avinstallert.
All data og alle bilder som ikke har vært lastet opp til serveren er nå slettet.

Den gamle Pyrodok-appen, laget for kun Android, er tatt ut av drift. Følgende rutine er ikke gjeldende lenger.

For å avinstallere Pyrodok-appen har vi to steg. Fremgangsmåten avhenger av Android-versjon, men ser stort sett slik ut:

1. Gå til mobilens innstillinger (Settings).
  2. Finn fram til applikasjonsoversikten (Applications) og velg Application Manager, eller lignende. Dette kan ha forskjellige navn og plasseringer avhengig av Android-versjon.
  3. Finn frem til Pyrodok, og klikk på appen.
  4. Hvis mulig, klikk på Force stop og bekreft med OK.
    Hopper du over dette steget kan det hende at applikasjonen ikke ordentlig avinstallert.
  5. Trykk på ‘Clear Data’ og bekreft med OK.
  6. Trykk på ‘Uninstall’ og bekrefted med ‘Uninstall’.

Pyrodok laster regelmessig ned filer fra serveren som ikke automatisk blir fjernet ved avinstallering av appen.
Bruk denne fremgangsmåten:

• Åpne filbehandler på mobilen (av og til kjent som ‘My Files’).
  • Klikk på Device storage.
  • Finn frem til folder ‘pyrodok’ og klikk & hold på folderen, til det vises at folderen er selektert.
  • Trykk på søppeldunk-ikonet og bekreft spørsmålet “This folder will be deleted”.
    Det kan hende at Slett / Delete valget er skjult under menyet med tre prikker, som regel øverst til høyre i skjermen.

Husk at all data og alle bilder som ikke er lastet opp til serveren slettes.